Αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά εποχής
Ποια οπωροκηπευτικά να αγοράσουμε; Ποιά μας κάνουν πραγματικά καλό; Πολλές οι πληροφορίες και πολλά τα είδη των οπωροκηπευτικών κι εμείς κοντοστεκόμαστε και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι πρέπει να αγοράσουμε. Ας δούμε πώς πρέπει να επιλέγουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας.
 

Επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά εποχής. Όταν τα οπωροκηπευτικά που επιλέγουμε δεν είναι εποχής, είτε έχουν εισαχθεί από άλλες χώρες είτε έχουν μεγαλώσει σε θερμοκήπια. Και στις δύο περιπτώσεις τα προϊόντα έχουν φτωχή γεύση και άρωμα.
Επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά εγχώρια. Όσο πιο μακριά από εμάς καλλιεργούνται τα προϊόντα, τόσο μεγαλύτερο ταξίδι έχουν διανύσει. Έχουν κοπεί πριν ωριμάσουν ή έχουν καταψυχθεί, ώστε να μη σαπίσουν. Έχουν αποθηκευτεί σε αποθήκες, σε κοντέινερς ή έχουν περιμένει σε τελωνεία, για μέρες. Σε κάθε περίπτωση το άρωμα, η γεύση τους και η θρεπτική τους αξία (λόγω των φωτοευαίσθητων βιταμινών) επηρεάζονται αρνητικά. Συχνά έχουν συντηρητικά (όπως κερί) ή ακτινοβολούνται, ώστε να μην προσβληθούν από μικροοργανισμούς.
Προσπαθούμε να αγοράζουμε τα φρούτα μας και τα λαχανικά μας από τοπικούς παραγωγούς και σεβόμαστε τη φύση και τις εποχές της. Είναι πιο θρεπτικό, πιο φθηνό, πιο νόστιμο και φιλικό για το περιβάλλον!

Για να γνωρίζεις τα πάντα για την παιδική διατροφή εγγράψου στη σελίδα μας
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή