Γιατί η πολυάσχολη μάνα πριν πεινάσει... προγραμματίζει!
Πώς ένα δεκάλεπτο μπορεί να βελτιώσει τη διατροφή μας αλλά και τον προϋπολογισμό μας;
 

Μπορούμε να βρούμε ένα δεκάλεπτο κάπου εκεί μέσα στο Σαββατοκύριακο με ένα καφεδάκι; Θα μπορούσαμε, μόνες ή με τη συμμετοχή των παιδιών μας να προγραμματίσουμε τι σκοπεύουμε να μαγειρέψουμε μέσα στην εβδομάδα. Σε τι θα μας βοηθήσει αυτό;

  • Θα μας γλιτώσει χρόνο καθώς δε θα έχουμε να σκεφτούμε τι θα φάμε στο σχολείο ή το σπίτι κάθε μέρα και δε θα τρέχουμε τελευταία στιγμή για ένα υλικό που μας λείπει.
  • Θα μας κάνει οικονομία αφού θα φτιάξουμε τη λίστα του σούπερ μάρκετ βασισμένοι στο πρόγραμμα μας και δε θα αγοράσουμε περισσότερα τρόφιμα από αυτά που χρειαζόμαστε.
  • Θα βελτιώσει τη διατροφή ολόκληρης της οικογένειας αφού θα ξέρουμε από πριν ποια υλικά χρειαζόμαστε για σνακ και γεύματα και δε θα καταφεύγουμε σε λύσεις, όπως delivery ή περίπτερο.
  • Θα μας βοηθήσει να τρώμε όσο χρειαζόμαστε, διότι με μία λίστα ανά χείρας είναι πιο δύσκολο να υποκύψουμε στους γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς των ραφιών του σούπερ μάρκετ.
  • Ειδικά, αν αποφασίσουμε να κάνουμε αυτόν τον προγραμματισμό οικογενειακή συνήθεια, βοηθάμε τα παιδιά να συμμετέχουν στο σχεδιασμό των γευμάτων και των σνακ τους. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά διαμορφώνουν διατροφική συνείδηση και γίνονται πιο δεκτικά στα υγιεινά σνακ και τρόφιμα που θέλουμε να τους προσφέρουμε.
Για να γνωρίζεις τα πάντα για την παιδική διατροφή εγγράψου στη σελίδα μας
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή