Η "μερίδα" εξατομικεύεται
Τα χρόνια περνούν και τα πιάτα και οι μερίδες μεγαλώνουν. Μήπως τελικά σερβίρουμε μεγάλες μερίδες στα παιδιά;
 

Οι έρευνες δείχνουν πως καταναλώνουμε λιγότερη τροφή όταν μας παρουσιάζεται σε μικρότερα κομμάτια. Εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας και τους εαυτούς μας σε:
  • μικρότερες μερίδες φαγητού γιατί η αλήθεια είναι πως τα παιδιά του δυτικού κόσμου ακολουθούν το πρότυπο της καθιστικής ζωής των ενηλίκων. Οι περισσότερες δραστηριότητες των παιδιών μας είναι μέσα στο σπίτι, ενώ οι περισσότεροι γονείς δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στη γνώση από την άσκηση. Οι ενεργειακές ανάγκες των παιδιών μας, είναι μικρότερες από όσο φανταζόμαστε.
  • μικρότερες συσκευασίες γιατί είναι πιο εύκολο να καταναλώσουμε λιγότερη τροφή. Προτείνουμε στο παιδί να μοιραστεί το σακουλάκι με τα “πατατάκια”, τη σοκολάτα με τους φίλους του. Έτσι και κοινωνικοποιείται και καταναλώνει λιγότερο. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, μπορούμε να αγοράσουμε τη μεγάλη οικονομική συσκευασία, την οποία θα χωρίσουμε σε μικρότερα σακουλάκια, έχοντας έτσι μικρότερη ατομική συσκευασία.
  • μικρές και πολλές μπουκιές γιατί οι έρευνες δείχνουν πως όταν η ίδια ποσότητα παρουσιάζεται τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια, καταναλώνουμε 23% λιγότερο απ’ ότι αν ήταν σε 1 μεγάλο κομμάτι. Κόβουμε την τροφή σε μικρές μπουκιές και γεμίζουμε το πιάτο, γιατί εκτός από το στομάχι, πρέπει να “γεμίσει” και η οπτική εικόνα του πιάτου.
Η διαδικασία του γεύματος πρέπει να έχει διάρκεια. Έτσι χορταίνει το μάτι, το στόμα και το στομάχι και έτσι αισθανόμαστε πλήρεις. Μαθαίνουμε στα παιδιά μας να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες που θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Για να γνωρίζεις τα πάντα για την παιδική διατροφή εγγράψου στη σελίδα μας
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή