Το ισχυρότερο πρότυπο είναι...
Η ενασχόληση των παιδιών με το σωματικό τους βάρος, ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία. Όπως αναφέρεται σε έρευνες, κορίτσια ηλικίας μόλις 6 ετών ασχολούνται με την εικόνα του σώματός τους και το σωματικό τους βάρος.
 

Η αλήθεια είναι πως ένα υγιές παιδί δεν θα έπρεπε να ασχολείται με το σωματικό του βάρος, το ίδιο και οι γονείς του, εκτός και αν συντρέχει ιατρικός λόγος. Η λανθασμένη ή η βεβιασμένη προσπάθεια απώλεια βάρους, μπορεί να στιγματίσει την ευαίσθητη ψυχολογία του παιδιού καθώς επίσης μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές διαταραχές. Αν και τα μέσα (μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα) βομβαρδίζουν καθημερινά το κοινό με αδύνατα πρότυπα, το πιο σημαντικό ρόλο προτύπου κατέχουν οι γονείς.
Γινόμαστε θετικό πρότυπο για τα παιδιά μας.
  1. Είμαστε καθησυχαστικοί με το παιδί μας και δεν ασχολούμαστε με το βάρος του, ούτε και με των άλλων.
  2. Κάνουμε θετικά σχόλια για χαρίσματα που έχει.
  3. Διδάσκουμε τη μοναδικότητα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά μονότονο για όλους μας. Ο κάθε άνθρωπος έχει το σωματότυπό του.
  4. Δίνουμε εμείς το καλό παράδειγμα, υιοθετώντας καλές διατροφικές συνήθειες 365 ημέρες το χρόνο και όχι μόνο σε “περίοδους δίαιτας”.
  5. Παροτρύνουμε το παιδί μας να ασχοληθεί με τον αθλητισμό για να διοχετεύει την ενέργειά του, να συνεργάζεται, να ανταγωνίζεται όταν πρέπει και να μάθει να έχει στόχους.
Στην παιδική ηλικία ο ρόλος μας είναι να δώσουμε στα παιδιά μας τα εφόδια για να ζήσουν καλά. Η ανάπτυξη υγιούς σχέση με το φαγητό είναι πολύ σημαντική, όμως και πολύ δύσκολη όπως αντιλαμβανόμαστε καθημερινά.

Για να γνωρίζεις τα πάντα για την παιδική διατροφή εγγράψου στη σελίδα μας
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή