Παιχνίδι με τους φίλους στο σπίτι. Ευκαιρία να φάμε σωστά!
Ποιοι συνειρμοί δημιουργούνται στα παιδικά μυαλουδάκια, όταν ξέρουν ότι οι συναντήσεις με τους φίλους τους και τα παιδικά party είναι συνυφασμένα με πατατάκια, τηγανητές κοτομπουκιές, καραμέλες και γλυκά; Μήπως μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και μέσα από το μιμιτισμό να "παρασύρουμε" τα παιδιά στις σωστές διατροφικές επιλογές;  
 

Ας φανταστούμε μία παρέα λιλιπούτειων, πεινασμένων από το παιχνίδι φίλων μπροστά σε ένα τραπέζι με πολύχρωμα σουβλάκια φρούτων, χειροποίητα σπανακοπιτάκια, νόστιμα muffins λαχανικών, σπιτική πίτσα με φρέσκια ντομάτα και καλαμπόκι και μυρωδάτα μπισκοτάκια βρώμης.
Γίνεται να πετύχει; Κι όμως γίνεται!
Μπορούμε να οργανωθούμε με τις υπόλοιπες μαμάδες που κάνουμε συχνή παρέα και να αποφασίσουμε να κάνουμε όλες μαζί την υγιεινή διατροφή παιχνίδι! Έτσι, τα παιδιά θα συνδυάσουν στο μυαλό τους την υγιεινή διατροφή με το κέφι και τους φίλους.
Τα παιδιά που τρώνε υγιεινά με τους φίλους τους μαθαίνουν ευκολότερα στην υγιεινή διατροφή. Ακόμα κι αν δεν «πιάσει» με την πρώτη, πολύ σύντομα θα δούμε το ένα παιδάκι να παρασέρνει το άλλο σε υγιεινές επιλογές.
Και αν μας φαίνεται βουνό να ετοιμάσουμε τόσα υγιεινά εδέσματα;
Μπορούμε να παίξουμε τους μικρούς μάγειρες!
Κόβουμε με ψαλίδι τον πάτο σε μερικές σακούλες σούπερ μάρκετ και φτιάχνουμε αυτοσχέδιες ποδιές μίας χρήσης, τις φοράμε και είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε τα σουβλάκια λαχανικών ή τη ζύμη για την πίτσα. Θα περάσουμε όλοι καλά και τα παιδιά θα αγαπήσουν τα λαχανικά!
Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Για να γνωρίζεις τα πάντα για την παιδική διατροφή εγγράψου στη σελίδα μας
Δείτε ακόμα...
Τι σας απασχολεί με την διατροφή του παιδιού σας; Στείλτε μας την απορία σας!
Επιστροφή στην κορυφή