Καλοκαιρινή σαλάτα με φακή
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τη φακή, όπως συνήθως, αλλά χωρίς να χυλώσει. Για φακές σαλάτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαύρη φακή (Beluga) που μένει πιο τραγανή και δε χυλώνει
  2. Μόλις είναι έτοιμη, της ρίχνουμε λίγο λάδι και την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Αναμιγνύουλε τα ντοματίνια, το αγγουράκι, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και την κρύα φακή σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
  5. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και ρίχνουμε από πάνω το dressing.
  6. Ανακατεύουμε καλά και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τη σαλάτα μας, ακόμα και σαν κυρίως γεύμα, αφού είναι πλήρης.

#Tip 1: Για να εμπλουτίσουμε το γεύμα μας με καλά ω3 λιπαρά οξέα, μπορούμε να συνοδεύσουμε με ένα θαλασσινό μεζέ (πχ. γαύρο, σαρδέλα, γαρίδες, καλαμάρι) ή να προσθέσουμε 2 κουτ.γλυκού κοπανισμένο λιναρόσπορο.

#Τip 2: Μπορούμε να προσθέσουμε καβουρδισμένο κουκουνάρι ή άλλο ξηρό καρπό ή σπόρο στη σαλάτα μας για περισσότερη γεύση, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη. Προσοχή, όμως, στα μικρά παιδιά που μπορεί να πνιγούν.

 

Τα υλικά μας
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 μικρά αγγουράκια κομμένα σε κυβάκια
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζλανι ωμή φακή
  • 1 μικρό ώριμο αβοκάντο ή 1/2 μεγάλο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

 

Για το dressing

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξίδι βαλσάμικο
Gluten Free
Lacto Free
Vegan
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Facebook
Twitter
Instagram