- Πλένουμε καλά την κινόα και τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει με 1 κουταλιά λάδι, λίγο αλάτι και 2 φλυτζάνια νερό.
- Μόλις πιει τα υγρά της την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη μεταφέρουμε στη σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τα φιστίκια, το ρόδι, τα cranberries, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα και το πετιμέζι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το dressing, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
#Tips
Tip 1: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μίγμα άσπρης και κόκκινης κινόα
Tip 2: Δεν ξεχνάμε να ξεπλύνουμε πολύ καλά την κινόα πριν τη βράσουμε
Tip 3: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά φρούτα και ξηρούς καρπούς, πχ. σταφύλι - σταφίδα και κουκουνάρι