Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετική πηγή
- μαγνησίου,
- ασβεστίου,
- βιταμίνης Ε,
- αμινοξέων και
- "καλών" λιπαρών.
Πρόσφατη έρευνα (Burns et al. 2016), έδειξε πως η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων βοηθάει την ποιότητα της εντερικής χλωρίδας και κατ' επέκταση και του ανοσοποιητικού.
Δίνουμε καθημερινά 15γρ. αμυγδάλων στο παιδί μας, σκέτα ή μέσα στο γιαούρτι ή ακόμα και στη σαλάτα. Ιδανικός συνδυασμός είναι παστέλι με αμύγδαλα και μέλι.
Επωφελούμαστε και εμείς οι γονείς από τη θετική επίδραση των αμυγδάλων, καταναλώνοντας καθημερινά περίπου 50γρ.