- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε κομμάτια (μπορούμε, βέβαια, για περισσότερη ευκολία να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρας.
- Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να "γυαλίσουν" ανακατεύοντας για να μην καούν.
- Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τις αγκινάρες. Τις αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν και αυτές χρώμα ανακατεύοντας πάντα.
- Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 2 δάχτυλα), αλάτι, πιπέρι, κλείνουμε με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
- Μόλις είναι έτοιμες οι αγκινάρες προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Χύνουμε τη σάλτσα επάνω στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tip 1:Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες αγκινάρες τις βυθίζουμε μία μία σε κρύο νερό με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν μέχρι να τις καθαρίσουμε όλες.
Tip 2: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια για καλύτερο αποτέλεσμα στη σάλτσα μας. Κρατάμε και λίγο μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Τip 3: Αντικαθιστώντας το βούτυρο με ελαιόλαδο, έχουμε μια vegan συνταγή