Ζυμαρικά με αγκινάρα
Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για να αγαπήσουν τα παιδιά τις αγκινάρες!
 
Τα υλικά μας
  1. 500γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
  2. 6 καρδιές αγκινάρας ή baby αγκινάρες
  3. 1 κοφτή κουτ. σουπας βούτυρο
  4. 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  5. Χυμός από μισό λεμόνι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο ξύσμα από το λεμόνι για περισσότερο άρωμα)
  6. 1 σκελίδα σκόρδο
  7. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  8. Λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  9. Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε κομμάτια (μπορούμε, βέβαια, για περισσότερη ευκολία να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρας.
  • Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να "γυαλίσουν" ανακατεύοντας για να μην καούν.
  • Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τις αγκινάρες. Τις αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν και αυτές χρώμα ανακατεύοντας πάντα.
  • Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 2 δάχτυλα), αλάτι, πιπέρι, κλείνουμε με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Μαγειρεύουμε περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
  • Μόλις είναι έτοιμες οι αγκινάρες προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Χύνουμε τη σάλτσα επάνω στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tip 1:Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες αγκινάρες τις βυθίζουμε μία μία σε κρύο νερό με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν μέχρι να τις καθαρίσουμε όλες.

Tip 2: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια για καλύτερο αποτέλεσμα στη σάλτσα μας. Κρατάμε και λίγο μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.

Τip 3: Αντικαθιστώντας το βούτυρο με ελαιόλαδο, έχουμε μια vegan συνταγή

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή