3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή κατά βούληση, έτσι και αλλιώς τα προσθέτουμε στο τέλος)
1 μικρό κρεμμύδι
3 κουτ.σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ.σούπας μέλι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτ.σούπας τριμμένο τζίντζερ
2 κουτ.σούπας σησαμέλαιο (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ελαιόλαδο, αλλά δίνει πιο βαριά και μεσογειακή γεύση. Το σησαμέλαιο δίνει το χαρακτηριστικό αποτέλεσμα που έχουμε δοκιμάσει στην ασιατική κουζίνα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο σπορέλαιο)
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στην εστία σε μέτρια ένταση (2/3 ή 7/9) και ρίχνουμε λίγο σησαμέλαιο ή σπορέλαιο. Πραγματικά λίγο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το καρότο και τον αρακά και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας.
Τραβάμε τα λαχανικά στην άκρη του σκεύους και στο υπόλοιπο προσθέτουμε τα αβγά. Ανακατεύουμε διαρκώς καθώς "ψήνονται" τα αβγά. Θέλουμε η υφή τους να είναι scrambled.
Προσθέτουμε το ρύζι κουνουπιδιού και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, να αναμειχθούν καλά.
Τραβάμε λίγο στην άκρη το ρύζι και βάζουμε σε μια ακρούλα του σκεύους το μέλι και τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύοντας για να λιώσει το μέλι.
Οταν ρευστοποιηθεί το μέλι, ανακατεύουμε το "ρύζι" για να πάει παντού ή σάλτσα σόγιας - μελιού.