Τορτίγιες με σπανάκι
Μεξικάνικη λιχουδιά για τους μικρούς (και όχι μόνο) που δεν τρώνε το σπανάκι.
 
Τα υλικά μας

Για 4 τορτίγιες:

  • 4 τορτίγιες (προτιμήστε ολικής άλεσης)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4-5 μικρά μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1.5 φλυτζάνι φύλλα από σπανάκι (ή baby σπανάκι) ψιλοκομμένα
  • προαιρετικά: 1 φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο άνηθο
  • 1 φλυτζάνι τυρί κρέμα

Εκτέλεση
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι ζεσταίνουμε ελαφριά το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για να μαλακώσουν για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα σπανακιού, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και τα αφήνουμε στο τηγάνι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους (περίπου 2 λεπτά).
  3. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα πιάτο και το αναμιγνύουμε με το τυρί κρέμα.
  4. Αφού σκουπίσουμε λίγο το τηγανάκι ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε αυτό μία- μία τις τορτίγιες. 
  5. Γεμίζουμε τις τορτίγιες με λίγες κουταλιές από το μίγμα μας και τις διπλώνουμε σε μικρά χωνάκια ή τσεπούλες.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή