Αγκινάρες με σάλτσα κρασιού & μουστάρδας
Οι αγκινάρες αλλιώς...και νόστιμη και χορτοφαγική και εύκολη συνταγή!
 
Τα υλικά μας

 

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 800γρ.καρδιές αγκινάρας φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 2κ.γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για τη σάλτσα:

  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 2κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
  • 1κ.γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 4κ.σούπας ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Βράζετε τις αγκινάρες και τις σουρώνετε.
  2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα βάζοντας κατα σειρά σε μια κατσαρόλα το κρασί, σκόρδο, λεμόνι, ελαιόλαδο και τη σκόνη μουστάρδας.
  3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
  4. Περιχύνετε με τη σάλτσα τις αγκινάρες και γαρνίρετε με το μαϊντανό.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή