Φτιάξε εύκολα αραβικό ψωμί ή αλλιώς αραβική πίτα και τύλιξε ό,τι μπορείς να φανταστείς! Κάντο σουβλάκι τυλιχτό ή σαντουιτσάκι για το γραφείο, το σχολείο, τη βόλτα!
Τα υλικά μας
300 ml χλιαρό νερό
300 ml χλιαρό γάλα
10 γρ ξηρή μαγιά.
15 γρ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
420 γρ. αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
420 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα δύο αλεύρια και το αλάτι.
Ζυμώνουμε με το ειδικό εργαλείο του μίξερ για ζύμωμα (γάντζος) ή με το χέρι μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι ομοιόμορφο, ελαστικό, που δε θα κολλάει.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί, αφού το σκεπάσουμε με μία μεμβράνη, για περίπου 1 ώρα.
... περιμένουμε κάνοντας τις υπόλοιπες δουλειές μας...
Ξεσκεπάζουμε το ζυμάρι μας που έχει φουσκώσει και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια (λίγο μικρότερα από μπαλάκι του τένις).
Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ένα λεπτό φύλλο.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά περίπου στη μέση (αν η κουζίνα μας έχει 9 βαθμίδες, το βάζουμε στο 4 ή στο 5).
Ένα-ένα τα φύλλα μας τα βάζουμε στο τηγάνι. Το γυρνάμε συχνά από τη μία και από την άλλη πλευρά μέχρι να ψηθεί (περίπου 3-4 λεπτά). Φωνάξτε τα παιδιά να δουν πόσο εντυπωσιακά φουσκώνει όσο ψήνεται!