Γρήγορο snack αγκινάρας (χωρίς καθάρισμα!) για μικρούς και μεγάλους
Ένα σνακ από τους παππούδες μας για όσους θέλουν να έχουν τα οφέλη και τη νοστιμιά της αγκινάρες χωρίς το δύσκολο καθάρισμα.
 
Τα υλικά μας
  • 4 αγκινάρες
  • λίγο αλάτι
  • λίγο ξίδι

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά τις αγκινάρες (και με ξίδι για να φύγουν τυχόν ζουζούνια που έχουν παγιδευτεί στα φύλλα της.
  2. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τις βράζουμε για 30-40 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει το κάτω μέρος των φύλλων της).
  3. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν λίγο και τρώμε το κάτω μέρος των φύλλων. Όταν φτάσουμε στην καρδιά της αγκινάρας, την καθαρίζουμε από τις τριχούλες και την τρώμε κι αυτή. 
  4. Τα τρώμε σκέτα ή τα βουτάμε σε λαδολέμονο ή κάποιο dip ( http://www.nutrischool.gr/recipes/salty-recipes/συνταγές-για-dips-που-νοστιμίζουν-τα-λαχανικά-μας/ )
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή