Ψητή κολοκύθα, απλά και γρήγορα
Σνακ με βιταμίνες και γεύση σε λίγα λεπτά; Δοκίμασε αυτό!
 
Τα υλικά μας
  • 1 μικρή στενόμακρη κολοκύθα περίπου 1 κιλό (κατά προτίμηση βιολογική)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγη πάπρικα ή πιπέρι (προαιρετικά)
  • 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  2. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα.
  3. Πλένουμε καλά την κολοκύθ, αφαιρούμε τα τριχίδια και τα κουκούτσια και την κόβουμε σε φέτες (περίπου 2 εκατοστών).
  4. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε το λάδι, την πάπρικα και το σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο.
  5. Με τα χέρια μας περνάμε με το μίγμα λαδιού - μυρωδικών καθεμία φέτα και τις απλώνουμε στο ταψί μας.
  6. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να τραγανίσουν οι άκρες της κολοκύθας.
  7. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  8. Σερβίρουμε σαν σνακ με ντιπ της επιλογής μας ή σα συνοδευτικό στο φαγητό μας.

Tip: Μην πετάξετε τα κουκούτσια της κολοκύθας. Αφήστε τα επάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει λίγο την υγρασία και ψήστε τους δίπλα στην κολοκύθα.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή