Φασόλια μαυρομάτικα με σπανάκι
Υγιεινή, χορτοφαγική και δυνατή.
 
Τα υλικά μας

Για 2 μερίδες:

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Τσίλι σε σκόνη
  • 1,5 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση
  1. Βάζετε το ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε.
  2. Προσθέτετε τους κόκκους μοσχοκάρυδου και ύστερα από λίγο το σκόρδο.
  3. Σοτάρετε ελαφρώς μέχρι να ροδίσει το σκόρδο και προσθέτετε τα φασόλια και ανακατεύετε καλά.
  4. Κατόπιν προσθέτετε το σπανάκι, το νερό και το τσίλι.
  5. Όταν το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά-μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Για να αυξήσετε τη διατροφική αξία του πιάτου μπορείτε να προσθέσετε διατροφική μαγιά ή τόφου.

Αν δεν είστε χορτοφάγος, το πιάτο συνδυάζεται ιδανικά με χταπόδι ή τόνο ή σολομό ή κοτόπουλο.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή