Λαχανικά βουτύρου
Τα λαχανικά, λίγο διαφορετικά! Συνοδεύουν κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, ζυμαρικά και δίνουν χρώμα στο πιάτο και βιταμίνες στο σώμα!
 
Τα υλικά μας
  • 1 φλιτζ.τσαγιού φασολάκια
  • 2-3 μέτρια καρότα
  • 5-6 σπαράγγια
  • 1/2 φλιτζ.τσαγιού καλαμπόκι
  • 1 φλιτζ.τσαγιού αρακά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζ.τσαγιού ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 1/2 Κουτ.γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κομματάκια. Ροδέλες ή μικρά μπαστουνάκια τα καρότα, στα 2 ή στα 3 τα φασολάκια, σε ροδέλες ή μπαστουνάκια τις πιπεριές.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
  3. Κόβουμε τα σκληρά άκρα στα σπαράγγια και τα αφαιρούμε. Κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια τα υπόλοιπα.
  4. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Προσοχή να μη μαυρίσει το βούτυρο.
  5. Προσθέτουμε τα καρότα, μετά τα φασολάκια και στο τέλος τα υπόλοιπα λαχανικά.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή το νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

#Tip 1: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια λαχανικά θέλουμε ανάλογα με την εποχή.

#Tip 2: Σε μερικά παιδιά το σημαντικότερο είναι να βλέπουν απλές τροφές στο πιάτο τους. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να φτιάξουμε το πιάτο αυτό χρησιμοποιώντας μόνο 1 ή 2 διαφορετικά λαχανικά.

#Tip 3: Είναι προτιμότερο να μην αφήσουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν πάρα πολύ. Τραγανά απ 'έξω και μαλακά μέσα, τόσο ώστε να περνάει το πηρούνι. Παρολαυτά, αν τα προτιμάμε πιο μαλακά, μπορούμε να τα αφήσουμε να μαγειρευτούν λίγο παραπάνω.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή