Για 4 μερίδες
1. Ρίχνετε σε μία κατσαρόλα το σέλινο και τις πατάτες και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
2. Προσθέτετε και το μήλο και το αφήνετε να βράσει περίπου 10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει εντελώς το σέλινο.
3. Κατεβάζετε τα λαχανικά από τη φωτιά και τα σουρώνετε.
4. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα λαχανικά, το γάλα, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα πατάτε με ένα πηρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ μέχρι να λιώσουν. Μπορείτε να το χτυπήσετε και με ραβδομίξερ ή blender, αν θέλετε πιο λεία υφή.
Tip 1: Μπορείτε να βράσετε τα λαχανικά μέσα σε γάλα. Στην περίπτωση αυτή, τα βράζετε σε περισσότερο γάλα (να τα σκεπάζει), ανακατεύετε συχνά να μην κολλήσουν στον πάτο του σκεύους και τα ομογενοποιείτε με το blender. Προσθέτετε μόνο όσο γάλα χρειάζεται για να αποκτήσει την υφή που θέλετε.
Tip 2: Μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή καρότο ή φινόκιο για περισσότερη γλύκα ή άρωμα.
Tip 3: Αν προσθέσετε περισσότερο νερό γίνεται βελουτέ σούπα.