Πουρές σελινόριζας για ολόκληρη την οικογένεια
Η συνταγή που συνοδεύει τέλεια το ψάρι ή το κρέας των μεγάλων και είναι μία αρωματική και γευστική ιδέα για το μωράκι που τρώει αλεσμένα.
 
Τα υλικά μας

Για 4 μερίδες

  • 1 σελινόριζα (περίπου 400γρ) ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • Περίπου 400 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 2 μικρά μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ (μπορείτε να βάλετε κρέμα γάλακτος)
  • 1 κ.σούπας βούτυρο
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • Λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ρίχνετε σε μία κατσαρόλα το σέλινο και τις πατάτες και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.

2. Προσθέτετε και το μήλο και το αφήνετε να βράσει περίπου 10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει εντελώς το σέλινο.

3. Κατεβάζετε τα λαχανικά από τη φωτιά και τα σουρώνετε.

4. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα λαχανικά, το γάλα, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα πατάτε με ένα πηρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ μέχρι να λιώσουν. Μπορείτε να το χτυπήσετε και με ραβδομίξερ ή blender, αν θέλετε πιο λεία υφή.

 

Tip 1: Μπορείτε να βράσετε τα λαχανικά μέσα σε γάλα. Στην περίπτωση αυτή, τα βράζετε σε περισσότερο γάλα (να τα σκεπάζει), ανακατεύετε συχνά να μην κολλήσουν στον πάτο του σκεύους και τα ομογενοποιείτε με το blender. Προσθέτετε μόνο όσο γάλα χρειάζεται για να αποκτήσει την υφή που θέλετε.

Tip 2: Μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή καρότο ή φινόκιο για περισσότερη γλύκα ή άρωμα.

Tip 3: Αν προσθέσετε περισσότερο νερό γίνεται βελουτέ σούπα.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή