Μακαρόνια σε ελαφριά σάλτσα γιαουρτιού & μουστάρδας
Φτιάχνουμε λινγκουίνι με κοτόπουλο σε ελαφριά σάλτσα μουστάρδας με γιαούρτι και λίγο κάρι. Ένα πιάτο που ταιριάζει και στο Κυριακάτικο τραπέζι και που σίγουρα θα μας βγάλει από τα συνηθισμένα. 
 
Τα υλικά μας
  • 1 πακέτο λινγκουίνι
  • 700γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες 
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα λευκά μανιτάρια
  • 200ml κρασί λευκό 
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό απλό ή χωρίς λακτόζη
  •  ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

#tip: το γιαούρτι περιέχει πολύ λιγότερη λακτόζη απο το γάλα και συνήθως είναι καλά ανεκτό από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Παρόλα αυτά αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι χωρίς λακτόζη. Σεόλες τις περιπτώσεις, το γεύμα αυτό είναι σίγουρα πιο ελαφρύ από το αντίστοιχο με κρέμα γάλακτος. 


Εκτέλεση
  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο, που αναγράφουν οι οδηγίες στο πακέτο. Κρατάτε στην άκρη 300ml από το νερό τους και τα στραγγίζετε.
  2. Παράλληλα σε ένα μεγάλο, βαθύ ή φαρδύ και ρηχό σκεύος ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. 
  3. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να σοταριστούν και αυτά.
  4. Σβήνετε με το λευκό κρασί, ρίχνετε τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, κάρι) και ανακατεύετε. 
  5. ΠΡοσθέτετε τα 300ml νερού από τα ζυμαρικά και σιγοβράζετε για 15 λεπτά περίπου. 
  6. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και έπειτα τα προσθέτετε στο σκεύος με το κοτόπουλο και ανακατεύετε απαλά αλλά συνεχόμενα για να μην "σβολιάσει" το γιαούρτι. 
  7. Τέλος, ρίχνετε τα ζυμαρικά στο σκεύος με το κοτόπουλο και ανακατεύετε, μέχρι να πάει η σάλτσα παντού. 
  8. Απολαμβάνετε!!
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή