Μακαρόνια φούρνου με κρέμα γιαουρτιού
Από τα πιο απλά, νόστιμα και σίγουρα φαγητά για πολυάσχολους ή και πολύτεκνους γονείς. Τα μακαρόνια φούρνου μπαίνουν στο πυρέξ και γίνονται κρεμώδη και λαχταριστά ΧΩΡΙΣ κρέμα γάλακτος. 
 
Τα υλικά μας
  • 500gr. πέννες ολικής άλεσης 
  • 200γρ.κεφαλογραβιέρα τριμμένη 
  • 200γρ.κασέρι τριμμένο
  • 200γρ.παρμεζάνα τριμμένη 
  • 200γρ.γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά
  • 4 αβγά
  • Πάπρικα

Εκτέλεση
  1. Βράζετε τα μακαρόνια "al dente". Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι.
  2. Λεπτοκόβετε την πιπεριά και την βάζετε μαζί με τα τυριά σε ένα μπολ και ανακατεύετε. 
  3. Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ μεταφέρετε τα μακαρόνια με τα τυριά και ανακατεύετε.
  4. Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι και με ένα σύρμα χτυπάτε καθώς προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Όταν το μείγμα αφρατέψει το ρίχνουμε πάνω στα μακαρόνια. Αν θέλετε προσθέτετε και πάπρικα. 
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω, για 20-25 λεπτά. 
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή