Αγαπημένα λαζάνια χωρίς κρέας, με υπέροχα μανιτάρια.
Τα υλικά μας
Ελαιόλαδο για το πυρέξ.
9-12 φύλλα "λαζάνια"
1 κούπα ανθότυρο τριμμένο
1 αβγό
1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
Ξύσμα 1 λεμονιού
Αλάτι, Πιπέρι
700-750ml χυμό ντομάτας
500γρ. μανιτάρια λεπτοκομμένα
500γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαζάνια "al dente" ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμα τα ξεβγάζουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, το αβγό, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα πυρέξ απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο παντού και μετά προσθέτουμε λίγη σάλτσα με μια κουτάλα.
Απλώνουμε φύλλα λαζανιών μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια.
Ρίζνουμε το 1/3 της σάλτσας και από πάνω προσθέτουμε το μισό μίγμα ανθότυρου-παρμεζάνας.
Απλώνουμε από πάνω τα μισά μανιτάρια και σκεπάζουμε με το 1/3 της τριμμένης μοτσαρέλας.
Απλώνουμε πάλι μια στρώση λαζάνια και ακουλουθούμε τα στάδια 5,6 και 7.
Απλώνουμε την τελευταία στρώση λαζανιών, περιχύνουμε με το τελευταίο 1/3 της σάλτσας που μας έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε με το τελευταίο 1/3 της μοτσαρέλας.
Ψήνουμε στους 1800C με αντιστάσεις πάνω και κάτω για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να χυσαφίσουν.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.