- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, τους χυμούς και το ξύσμα εσπεριδοειδών και το αλατοπίπερο.
- Τοποθετούμε τις φέτες το ψάρι στη μαρινάδα και τα γυρίζουμε για να πάει και στις δύο πλευρές. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες τις πατάτες και τις στρώνουμε στο ταψί.
- Ψιλοκόβουμε ροδέλες το πράσο και το φινόκιο και τα στρώνουμε επάνω ή ανάμεσα από τις πατάτες.
- Τοποθετούμε από πάνω το φιλέτο του ψαριού.
- Περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
- Πασπαλίζουμε με φυλλαράκια από το φινόκιο ή, αν δεν έχουμε, με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
- Ψήνουμε το ψάρι για περίπου 30-40 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νεράκι, αν δούμε ότι σώθηκαν τα υγρά στο ταψί.
#Tip1: Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα αγαπημένα λαχανικά, όπως αγκινάρα ή αρακάς
#Tip2: Πολλές φορές στα παιδιά δεν αρέσουν τα "μπερδεμένα" φαγητά. Μπορούμε να σερβίρουμε ξεχωριστά το ψάρι και δίπλα του όποια από τα λαχανικά του αρέσουν.
#Tip3: Για περισσότερο άρωμα, μπορούμε να μαγειρέψουμε μαζί με το ψάρι και φέτες πορτοκάλι