ψάρι στο φούρνο με φινόκιο
Αρωματικό, θρεπτικό και μαμαδίστικο ψαράκι (κατάλληλο και γι' αυτούς που δεν αγαπούν τη μυρωδιά του ψαριού)
 
Τα υλικά μας
  • ψάρι φιλεταρισμένο ή ολόκληρο
  • 1-2 πράσα
  • 1 ρίζα φινόκιο
  • 1-2 πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • ψιλοκομμένα φύλλα φινόκιο ή άνηθου

Για τη μαρινάδα

  • 1 ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι (το χυμό και λίγο ξύσμα)
  • 1 ακέρωτο βιολογικό λεμόνι (το χυμό και λίγο ξύσμα)
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, τους χυμούς και το ξύσμα εσπεριδοειδών και το αλατοπίπερο.
  2. Τοποθετούμε τις φέτες το ψάρι στη μαρινάδα και τα γυρίζουμε για να πάει και στις δύο πλευρές. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  4. Κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες τις πατάτες και τις στρώνουμε στο ταψί.
  5. Ψιλοκόβουμε ροδέλες το πράσο και το φινόκιο και τα στρώνουμε επάνω ή ανάμεσα από τις πατάτες.
  6. Τοποθετούμε από πάνω το φιλέτο του ψαριού. 
  7. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
  8. Πασπαλίζουμε με φυλλαράκια από το φινόκιο ή, αν δεν έχουμε, με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
  9. Ψήνουμε το ψάρι για περίπου 30-40 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νεράκι, αν δούμε ότι σώθηκαν τα υγρά στο ταψί.

#Tip1: Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα αγαπημένα λαχανικά, όπως αγκινάρα ή αρακάς

#Tip2: Πολλές φορές στα παιδιά δεν αρέσουν τα "μπερδεμένα" φαγητά. Μπορούμε να σερβίρουμε ξεχωριστά το ψάρι και δίπλα του όποια από τα λαχανικά του αρέσουν.

#Tip3: Για περισσότερο άρωμα, μπορούμε να μαγειρέψουμε μαζί με το ψάρι και φέτες πορτοκάλι

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή