Εύκολη σούπα με γλυκιά επίγευση, για να ξεφύγουμε απο τη ρουτίνα και να ξετρελάνουμε τα μικρά μας.
Τα υλικά μας
2-3 πράσα κομμένα
1κ.σ.ελαιόλαδο
3 γογγύλια τεμαχισμένα σε κυβάκια (περίπου 3 φλιτζάνια τσαγιού)
2 μεγάλα καρότα τεμαχισμένα
2 μέτριες πατάτες
1 φλιτζ.ζωμό λαχανικών
3 φλιτζ.τσαγιού νερό (περίπου, θα χρησιμοποιήσουμε τόσο, που να καλύψουμε τα λαχανικά, όταν θα σιγοβράζουν)
1/8 κουτ.γλυκού μοσχοκάρυδο
1/8κουτ.γλυκού μαύρο πιπέρι (μπορούμε να το παραλείψουμε αν είναι να σερβίρουμε τη σούπα σε μικρό παιδάκι.
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουτ.γλυκού κανέλα
1 κουτ.γλυκού καγιέν
3/4 φλιτζ.τσαγιού γάλα καρύδας
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελιαόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, σε χαμηλη φωτιά. Όταν το πράσο μαλακώσει προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το γάλα καρύδας).
Προθέτουμε τόσο νερό, ώστε να καλύψουμε τα λαχανικά μας και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Μειώνουμετην ένταση της "φωτιάς" και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και με ένα ραβδομίξερ αναδεύουμε να γίνει πουρές.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε αλάτι ή καποιο άλλο μυρωδικό και σερβίρουμε.