Χούμους. Θρεπτικό και νόστιμο!
Σου περίσσεψαν ρεβίθια; Μην τα πετάξεις!
 
Τα υλικά μας
  • 1,5 φλυτζάνι ρεβίθια βρασμένα
  • 0,5 φλυτζάνι ταχίνι
  • 2 κουταλιές φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας χυμό από τα ρεβίθια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 0,5 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
  • προαιρετικά 1 καλά βρασμένο καρότο

Εκτέλεση
  1. Βράζετε τα ρεβίθια που σας έμειναν με λίγο νερό 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. 
  2. Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ τα ρεβίθια, το χυμό τους, το σκόρδο, το λεμόνι και το ταχίνι.
  3. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι.
  4. Τα ανακατεύετε όλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα

#Tip1: Αν το μίγμα σας είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε 1-2 κουταλιές ακόμα χυμό από τα ρεβίθια ή κρύο νερό.

#Tip2: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο καρότο βραστό ή πιπεριά Φλωρίνης για πιο γλυκό αποτέλεσμα.

#Tip3: Σερβίρετε με σαλάτα, σπιτικά chips αραβικής πίτας και ελιές ή προσθέστε το μέσα σε αραβικές πίτες και τορτίγιες μαζί με άλλα υλικά για νόστιμο σάντουιτς στο σχολείο ή τη δουλειά.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή