Βελούδινη κολοκυθόσουπα
Ο καλύτερος σύμμαχος για το κρυολόγημα έχει γεύση γλυκιά και άρωμα υπέροχο!
 
Τα υλικά μας
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο γλυκό κρεμμύδι
  • 800 γρ κίτρινη κολοκύθα ξεφλουδισμένη και καθαρισμένη από τους σπόρους
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα (ή αν προτιμάτε 2 μέτριες πατάτες)
  • 500 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
  • λίγο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι (ή 1/2 φλυτζάνι γάλα καρύδας)

Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαλακώνουμε για 2-3 λεπτά με το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε τα καρότα, τη γλυκοπατάτα (ή την πατάτα) και την κολοκύθα χοντροκομμένα και το ζωμό μας και τα αφήνουμε να βράσουν.
  3. Προσθέτουμε το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά μας, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα περνάμε από το blender για να γίνει βελουτέ ή σούπα μας.
  5. Βάζουμε τη σούπα μας σε μπολάκια και προσθέτουμε σε κάθε μπολάκι μία κουταλιά γιαούρτι ή 2 κουταλιές γάλα καρύδας. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό ή δυόσμο και σερβίρουμε.

#Tips:

  1. Μπορούμε να βράσουμε δύο κομμάτια κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά μας για να έχουμε γρήγορα και το ζωμό κοτόπουλο ταυτόχρονα με τη σούπα. Καταναλώνουμε και το κοτόπουλο για περισσότερη πρωτεΐνη.
  2. Μην πετάξετε τους σπόρους της κολοκύθας! Καθαρίστε τους σε ένα σουρωτήρι, βράστε τους για 5-10 λεπτά σε ελαφριά αλατισμένο νερό και απλώστε τους σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Ψήστε τους μέχρι να ροδίσουν (περίπου 5-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των σπόρων). Έχετε έτοιμο ένα σνακ πλούσιο σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και ω3 λιπαρά οξέα!
  3. Εναλλακτικά, αντί για θυμάρι, μπορούμε να αρωματίσουμε τη σούπα μας με  λίγο τριμμένο ginger.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή