Κοτόπουλο με κάρι - ιδανικό για παιδιά.
Υπέροχο και εύκολο κάρι με κοτόπουλο, γεμάτο πρεβιοτικά και αρώματα. Ιδανικό και για παιδιά, αφού δεν είναι καυτερό. 
 
Τα υλικά μας
  • Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ.σούπας τριμμένο τζίντζερ φρέσκο (αν χρησιμοποιήσετε σκόνη, τότε θα χρειαστείτε 1 κουτ.σούπας)
  • 2 κουτ.σούπας κοφτές γκαραμ μασάλα (μπαχαρικό σε σκόνη)
  • 1 κουτ.σούπας κοφτή κάρι 
  • 1 κουτ.σούπας γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά 
  • 500γρ. καθαρό κρέας κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι)
  • 1 κουτάκι γάλα καρύδας (coconut milk) με πλήρη λιπαρά
  • 1 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Συνοδεύεται από ρύζι basmati ή jasmine ή/ και σπιτικά naan ψωμάκια που μπορείτε να φτιάξετε με αυτή τη συνταγή των 3 υλικών

Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Εναλλακτικά μπορούμε να τα βάλουμε στο μίξερ.
  2. Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες.
  3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολητικό με ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα μειώνουμε την ένταση της εστίας στο μισό και προσθέτουμε τo γκαραμ μασάλα και το κάρι.
  4. Μετά απο 2-3 λεπτά προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά. 
  5. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας στο οποίο έχουμε διαλύσει μέσα τον πελτέ. 
  6. Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. 
  7. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να είμαστε σίγουροι πως το κοτόπουλο μας έχει μαγειρευτεί καλά. 
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω, ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή