Nuggets - Κροκέτες κουνουπιδιού
Πανεύκολες και θρεπτικές κροκέτες κουνουπιδιού για να...αγαπήσουμε όλοι το κουνουπίδι. 
 
Τα υλικά μας
  • 350gr. κουνουπίδι
  • 50gr. φρυγανιά τριμμένη
  • 100gρ. τριμμένο τυρί της επιλογής σας
  • 1 μεσαίο αβγό
  • 1/4 κουτ.γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουτ.γλυκού μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι κλπ)

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 οC με αντιστάσεις πάνω και κάτω.
  2. Τεμαχίζουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε ή το κάνουμε στον ατμό. 
  3. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά
  4. Βάζουμε το βρασμένο κουνουπίδι σε έναν πολυκόφτη τμηματικά, μέχρι να τεμαχιστεί όλο.
  5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αβγό, τυρί, φρυγανιά και μυρωδικά και ανακατεύουμε.
  6. Με ένα μεγάλο κουτάκι παίρνουμε μίγμα και το τοποθετούμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα. εμείς βγάλαμε περίπου 12 κροκέτες. 
  7. Ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. 
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και απολαμβάνουμε. 

#tip: Αφήνουμε τις γκριμάτσες και τα σχόλια και τρώμε όλοι μαζί τις νόστιμες κροκέτες, χωρίς να κρεμόμαστε απο το στόμα των μικρών μας για το αν θα δοκιμάσουν και αν θα τους αρέσει το κουνουπίδι έτσι. 

#tip: Μπορείτε να προσθέσετε και μαϊντανό στη συνατγή, αν το μικρό σας τα πάει καλά με τα "πράσινα πραγματάκια" μέσα στο φαγητό. 

#tip: Γίνονται και στο αντικολλητικό με ελάχιστο λάδι, για οικονομία ρεύματος.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή