Τυροπιτάκια με 4 υλικά
Πανεύκολα, πεντανόστιμα τυροπιτάκια για όλη την οικογένεια. 
 
Τα υλικά μας

για 20-25 τεμάχια

Για τη ζύμη:

  • 60-80γρ.ελαιόλαδο
  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 350γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση:

  • 200γρ.φέτα (προαιρετικά 1κ.σούπας τυρί κρέμα ή ανθότυρο)


Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια σχετικά σφιχτή αλλά εύπλαστη ζύμη.
  2. Το αλεύρι το ρίχνουμε ενώ ζυμώνουμε για να έχουμε τον έλεγχο της υφής της ζύμης. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια μας, δεν πρέπει να είναι όμως πολύ στεγνή.
  3. Με ένα πηρούνι "λιώνουμε" τη φέτα σε ένα πιάτο, μόνη της ή με το τυρί κρέμα.
  4. Παίρνουμε μια μικρή μπαλίτσα από τη ζύμη, την ανοίγουμε στα χέρια μας και βάζουμε μέσα 1κ.γλυκού γεμάτο φέτα.
  5. Κλείνουμε το χέρι μας, ενώνουμε τις άκρες και τοποθετούμε το πιτάκι μας σε ταψί με αντικολητικό.
  6. Μόλις τελειώσουμε το γέμισμα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω, για 18-20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.
  7. Αν θέλουμε τα αλείφουμε με κρόκο αβγού ή γάλα ή τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.

#‎tips‬ 1. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για πιο αφράτο αποτέλεσμα.

2. Μπορούμε να τα κάνουμε μεγαλύτερα και να μοιάζουν με μεγάλες τυρόπιτες, ιδανικές για το κολατσιό στο σχολείο.

3. Μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα της φέτας και να την αντικαταστήσουμε με μυζήθρα, για λιγότερο αλμυρό αποτέλεσμα.

4. Αντικαθιστώντας τα γαλακτοκομικά με γιαούρτι και φέτα χωρίς λακτόζη, έχουμε τυροπιτάκια κατάλληλα και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. 

 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή