Μπιφτέκια οσπρίων
Πώς θα κάνεις τα παιδιά σου να φάνε όσπρια!
 
Τα υλικά μας
  • 4 φλυτζάνια βρασμένα όσπρια (φακές, ρεβίθια 3:1)
  • 2 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια (1 ξερό και 1 φρέσκο)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας τρίμμα ψωμιού ή φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
  • 1 κουταλιά τοης σούπας κάππαρη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις ξεφλουδίζετε και τις πολτοποιείτε με ένα πιρούνι.
  2. Λιώνετε τα όσπρια, τρίβετε ή ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι, λιώνετε το σκόρδο και ψιλοκόβετε την κάππαρη.
  3. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ τις λιωμένες πατάτες, τα όσπρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την κάππαρη, το βασιλικό, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
  4. Προσθέτετε κουταλιά - κουταλιά το τρίμμα ψωμιού μέχρι να αποκτήσετε ένα μίγμα χωρίς υγρά που να πλάθεται.
  5. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις.
  6. Στη συνέχεια αλείφετε τα χέρια σας με ελαιόλαδο και πλάθετε μπιφτέκια με το μείγμα.
  7. Τα στρώνετε σε ταψί, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή