- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Λαδώνουμε ένα σκεύος με θήκες για muffins.
- Τρίβουμε τα φρέσκα λαχανικά (καρότο/ κολοκυθάκι) και τα τυλίγουμε με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και τα στραγγίζουμε. Οι παλαιότερες νοικοκυρές είχαν και έκφραση για αυτή τη διαδικασία..."μαραίναν" τα λαχανικά. Προσοχή!!! Το ζουμί που προκύπτει δεν χρειάζεται να το πετάξουμε. Μπαίνει σε σάλτσες, ζωμούς λαχανικών και smoothies.
- Τα κατεψυγμένα λαχανικά (αν έχουμε χρησιμοποιήσει για παράδειγμα αρακά), τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν και να "στεγνώσουν".
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το τυρί, τα αβγά, το γάλα, το γιαούρτι και το λάδι και προσθέτουμε και τα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το μίγμα το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ απαλά. Εμείς, το κάνουμε περίπου 10 φορές. Το μίγμα θα παραμείνει λίγο "μη λείο" αλλά θα κάνει τα muffins αφράτα. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι απλά να ανακατευτούν τα υλικά.
- Λαδώνουμε ένα σκεύος με θήκες για muffins.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε με το μίγμα περίπου μέχρι τα ¾ κάθε θήκης muffin.
- Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από τη φόρμα και μετά αφού τα ξεφορμάρουμε, τα αφήνουμε για λίγο (περίπου 5 λεπτά) πάνω στη σχάρα του φούρνου (έξω από τον φούρνο), για να μην κρατήσουν υγρασία.
- Τα αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή τα τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε ένα ένα στην κατάψυξη. Έτσι κάθε βράδυ, βγάζουμε ένα και το πρωί στο σχολείο, είναι σούπερ φρέσκο.
Tip #1: Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά που έχουμε στην κουζίνα μας για παράδειγμα καλαμπόκι ή ψιλοκομμένα μανιτάρια ή χρωματιστές πιπεριές.
Tip #2: Αν κάποιο λαχανικό απο αυτά της συνταγής δεν το έχουμε, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο.
Tip #3: Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι μυρωδικά έχουμε.