Κρεμώδης τυρόπιτα
Με λίγα και απλά υλικά, φτιάχνουμε μια πεντανοστιμιά.
1. Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι με το baking, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και το λευκό κρασί μέχρι να γίνει μία ζύμη εύπλαστη.
2. Προσθέτουμε τους σπόρους της επιλογής μας και πλάθουμε ελαφριά με το χέρι ή το μίξερ μέχρι να απλωθούν σε όλη τη ζύμη.
3. Τα φτιάχνουμε μπαστουνάκια ή κυκλάκια ή τα "δένουμε" για να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα στο ταψί μας.
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά).
Tips:
#1: Μπορούμε να προσθέσουμε καρότο (τριμμένο στο λεπτό τρίφτη) στη ζύμη ή να τα πασπαλίσουμε με παρμεζάνα.
#2: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1/2 φαρίνα και 1/2 καλαμποκάλευρο για πιο τραγανό και ελαφρύ αποτέλεσμα.