Σαλάτα με κινόα, ρόδι και ξηρούς καρπούς
Πανεύκολη και νόστιμη σαλάτα εποχής πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνη.
 
Τα υλικά μας
  • 1 φλ κινόα
  • 1/2 φλ καθαρισμένα ωμά φιστίκια Αιγίνης
  • 1 φλ σπόρους από ρόδι
  • 1/2 φλ αποξηραμένα cranberries
  • 1/2 φλ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φλ ψιλοκομμένο δυόσμο

Yλικά για το dressing

  • χυμός 1 λεμονιού
  • 2 κουταλάκια πετιμέζι ή μέλι
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά την κινόα και τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει με 1 κουταλιά λάδι, λίγο αλάτι και 2 φλυτζάνια νερό.
  2. Μόλις πιει τα υγρά της την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη μεταφέρουμε στη σαλατιέρα.
  3. Προσθέτουμε τα φιστίκια, το ρόδι, τα cranberries, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα και το πετιμέζι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το dressing, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

#Tips

Tip 1: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μίγμα άσπρης και κόκκινης κινόα

Tip 2: Δεν ξεχνάμε να ξεπλύνουμε πολύ καλά την κινόα πριν τη βράσουμε

Tip 3: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά φρούτα και ξηρούς καρπούς, πχ. σταφύλι - σταφίδα και κουκουνάρι

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή