"Τραγανά" ρεβίθια στραγάλια
Τα ρεβίθια τρώγονται όλες τις ώρες, ακόμα και σαν σνακ αντι για ποπ κορν.
 
Τα υλικά μας
  • 1 συσκευασία ρεβίθια βρασμένα
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Μπαχαρικά της αρεσκείας σου, εμείς προτείνουμε πάπρικα/ κάρυ

Εκτέλεση
  1. Ακολουθείς τη "συνηθισμένη" διαδικασία "μουλιάσματος" και βράζεις τα ρεβίθια τόσο ώστε να στέκονται.
  2. Τα ξεπλένεις και τα ξεφλουδίζεις καλά.
  3. Τα στραγγίζεις πολύ καλά και τα σκουπίζεις να είναι τελείως στεγνά.
  4. Τα αφήνεις στην άκρη για 1 ώρα.
  5. Προσθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω και αέρα.
  6. Βάζεις λάδι στα χέρια σου και ανακατεύεις τα ρεβίθια. Μετά τα απλώνεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  7. Πασπαλίζεις με το μίγμα μπαχαρικών της αρεσκείας σου.
  8. Ψήνεις για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.
  9. Αν θέλεις να τα αποθηκεύσεις, τα αφήνεις να κρυώσουν πολύ καλά και τα βάζεις σε βάζο με ανοιχτό καπάκι.
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή