Ρεβυθοκεφτέδες φούρνου
Οι ρεβυθοκεφτέδες είναι ο ιδανικός τρόπος για να αγαπήσει ολόκληρη η οικογένεια τα ρεβύθια. Δοκίμασε το και εσύ!
 
Τα υλικά μας
  • 2 φλυτζ. τσαγιού ρεβύθια βιολογικής καλλιέργειας "physis ambrosia"
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Κύμινο - το οποίο ταιριάζει πολύ και θυμίζει σουτζουκάκια. 
  • Αλεύρι - προαιρετικά, αν θέλουμε την κλασική "κρούστα" των κεφτέδων στο τηγάνι. 

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη ημέρα να φουσκώσουν. Εμείς προτείνουμε 24ωρο.
  2. Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε, τα στεγνώνουμε καλά και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στον πολυκόφτη.
  3. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στα ρεβύθια.
  4. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
  5. Πλάθουμε σε παχουλά κεφτεδάκια (διαμέτρου 4 εκατοστών).
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για 15 λεπτά και μετά τα γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

#tip1. Αν θέλουμε να θυμίζουν πιο παραδοσιακά κεφτεδάκια, μπορούμε να αλευρώσουμε την επιφάνειά τους, αλλά δεν θα είναι η συνταγή "χωρίς γλουτένη".

#tip2. Εμείς τα συνοδεύουμε με πιλάφι που φτιάχνουμε με βιολογικό ρύζι καρολίνα "physis ambrosia".

#tip3. ΜΕτά το ψήσιμο μπορούμε να τα "εμβαπτίσουμε" σε κόκκινη σάλτσα και να έχουμε "vegan σουτζουκάκια".

 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή