1. Σε μία κατσαρόλα με 2 κουταλιές ελαιόλαδο σωτάρουμε τον αρακά, το καρότο και την πιπεριά. Προσθέτουμε νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε μία άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε το ρύζι, όπως συνήθως.
3. Μόλις μαγειρευτει το ρύζι προσθέτουμε τα λαχανικά και 1 κουταλιά βούτυρο αγελάδος και ανακατεύουμε.
Τέλειο συνοδευτικό για το κρέας, το κοτόπουλο ή το ψάρι μας. Μπορεί, όμως, να φαγωθεί και μόνο του με λίγο τυρί ή / και αυγό.
Tip: Τα παιδιά συνήθως προτιμούν τις απλές γεύσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε την πιπεριά ή / και το καρότο. Αν, όμως, το παιδί μας είναι πιο δεκτικό στις πλούσιες γεύσεις, μπορούμε να νοστιμήσουμε το πιάτο μας, προσθέτοντας κρεμμύδι στο σωτάρισμα και λίγο άνηθο πριν το σερβίρισμα.