Ρύζι με αρακά
Θρεπτικό και νόστιμο! Ένας διαφορετικός τρόπος να φας τον αρακά.
 
Τα υλικά μας
  • 2 φλυτζάνια ρύζι
  • 1 φλυτζάνι αρακάς
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο αγελάδος
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγος άνηθος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Σε μία κατσαρόλα με 2 κουταλιές ελαιόλαδο σωτάρουμε τον αρακά, το καρότο και την πιπεριά. Προσθέτουμε νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

2. Σε μία άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε το ρύζι, όπως συνήθως.

3. Μόλις μαγειρευτει το ρύζι προσθέτουμε τα λαχανικά και 1 κουταλιά βούτυρο αγελάδος και ανακατεύουμε.

Τέλειο συνοδευτικό για το κρέας, το κοτόπουλο ή το ψάρι μας. Μπορεί, όμως, να φαγωθεί και μόνο του με λίγο τυρί ή / και αυγό.

Tip: Τα παιδιά συνήθως προτιμούν τις απλές γεύσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε την πιπεριά ή / και το καρότο. Αν, όμως, το παιδί μας είναι πιο δεκτικό στις πλούσιες γεύσεις, μπορούμε να νοστιμήσουμε το πιάτο μας, προσθέτοντας κρεμμύδι στο σωτάρισμα και λίγο άνηθο πριν το σερβίρισμα.

 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή