Η τέλεια σάλτσα ντομάτας για παιδιά
Νόστιμη σάλτσα ντομάτας, γεμάτη λαχανικά και βιταμίνες που μόνο καλό μπορούν να κάνουν. Ιδανική για μακαρόνια και πίτσα.
 
Τα υλικά μας

  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)
  • 3 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 sticks σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια, λεπτοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένα
  • 1.5kg ώριμες ντομάτες ή 3 συσκευασίες ντομάτας πασάτα
  • 500ml βιολογικό ζωμό λαχανικών (προαιρετικά, αλιιώς 500ml νερό με 1κ.γλυκού γεμάτo αλάτι)
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ.γλυκού ρίγανη/ θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  2. Ροσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό, και μετά προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, τα κολοκυθάκια και τις κόκκινες πιπεριές.
  3. Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τις συσκευασίες ντομάτας πασάτας και προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό ανακατεύοντας καλά.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα μυρωδικά (εκτός από το βασιλικό) και αφήνουμε να βράσει.
  5. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσιουν αρκετά τα λαχανικά.
  6. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. 
  7. Με μίξερ χειρός ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία η σάλτσα (χωρίς κομματάκια).
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε βάζα για συντήρηση ψυγείου ή σκεύη κατάλληλα για κατάψυξη, αν θέλουμε να την καταψύξουμε.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή