Σφακιανές πίτες για κολατσιό
Σπιτικές σφακιανές πίτες για το κολατσιό μικρών και μεγάλων ή για βραδινό. 
 
Τα υλικά μας
  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250ml νερό 
  • 8 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 
  • 2 κουτ.σούπας ξίδι 
  • 150γρ.ανθότυρο ή μυζήθρα γλυκιά τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. 

Εκτέλεση

Εμείς φτιάξαμε 7 πίτες με αυτή τη συνταγή.

  1. Ακολουθούμε τις οδηγίες για την παρασκευή σπιτικού φύλλου που βρίσκεται εδώ.
  2. Ανοίγουμε τα φύλλα σε μέγεθος πιάτου, όχι πολύ λεπτά.
  3. Απλώνουμε ένα φύλλο κάτω και από πάνω ρίχνουμε τρίμματα ανθότυρου, αφήνοντας κενό στην άκρη.
  4. Απλώνουμε ένα φύλλο από πάνω και έχοντας βρέξει τα δάκτυλά μας, κλείνουμε γύρω γύρω τις πίτες στο σημείο ένωσης τους. 
  5. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, αλείβουμε λάδι με πινέλο ή χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. 
  6. Τοποθετούμε προσεκτικά την πιτούλα και την αφήνουμε να ψηθεί. Μόλις σκληρύνει λίγο, την γυρίζουμε με μια σπάτουλα, να ψηθεί και η άλλη πλευρά. 
  7. Σερβίρουμε σκέτη ή με λίγο μέλι και σουσάμι. 

 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή