Τα σπαράγγια που θα λατρέψουν τα παιδιά
Τα σπαράγγια ακόμα και αρκετοί μεγάλοι δεν τα αγαπούν, αν και η αλήθεια είναι πως πολλοί δεν τα έχουν δοκιμάσει καν. Με αυτή τη συνταγή θα τους δώσουμε μια ευκαιρία. 
 
Τα υλικά μας
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη ή μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
  • 1 κουτ.σούπας μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, κλπ)
  • Λίγο αλάτι 
  • 2 μεγάλα αβγά
  • ¼ φλιτζ.τσαγιού αλεύρι
  • 1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα
  • Σάλτσες της επιλογής σου

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230οC με αντιστάσεις πάνω κάτω ή στους 210οC με αέρα. 

  2. Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά, τα μυρωδικά και το αλάτι σε ένα μπολ. 

  3. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα άλλο μπολ.

  4. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα τρίτο μπολ.

  5. Παίρνουμε ένα ένα τα σπαράγγια και τα περνάμε απο τα μπολ με της εξής σειρά:

  • αλέυρι
  • αβγό
  • φρυγανιά

    και τοποθετούμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να ακουμπάνε ματαξύ   τους.

    6.  Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. 

    7.  Σερβίρουμε με ντιπάκια της επιλογής μας. 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή