- Σε ένα τηγάνι ψήνουμε με 1 κουταλιά λάδι και το ginger μας το φιλέτο της γαλοπούλας (ή του κοτόπουλου).
- Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το λάχανο, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και όποιο άλλο λαχανικό έχουμε επιλέξει.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά μας σε χαμηλή φωτιά και τα σβήνουμε με μισό κρασοπότηρο σως σόγιας. Μόλις πιουν τα υγρά τους τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε και το φιλέτο της γαλοπούλας, αφού πρώτα το κόψουμε σε πολύ ψιλά κομματάκια.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
- Παίρνουμε το πακέτο με τα φύλλα και κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση.
- Σε κάθε μισό του φύλλου βάζουμε 2-3 κουταλιές γέμιση και τυλίγουμε.
- Όταν έχουμε τυλίξει το μισό βάζουμε μέσα τις γωνίες δεξιά και αριστερά (για να μη φεύγει η γέμιση από αριστερά και δεξιά) και μετά συνεχίζουμε το δίπλωμα μέχρι να γίνει ένα ρολάκι. Κολλάμε την άκρη του φύλλου με λίγο νερό.
- Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα λαδωμένο ταψάκι ή πάνω σε λαδόκολλα.
- Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρά από πάνω.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
#Tip1: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε λαχανικό έχει περισσέψει στο ψυγείο μας.
#Tip2: Αντί για κοτόπουλο ή γαλοπούλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά (ωμό ή αυτόν που έχει περισσέψει από τα μακαρόνια με κιμά)
#Tip3: Δε χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι γιατί η σος σόγιας είναι ήδη αρκετά αλμυρή.
#Tip4: Μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές σόδα (όχι μαγειρική, αυτή που πίνουμε) στο λάδι που χρησιμοποιούμε για να αλείψουμε τα φύλλα για πιο τραγανό αποτέλεσμα.