Εύκολα spring rolls φούρνου
Ο πιο εύκολος τρόπος να συνδυάσουμε τα λαχανικά του ψυγείου μας σε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα
Τα υλικά μας
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γρ γαλοπούλα ή κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές λάδι (ελιάς ή σησαμέλαιο)
  • 3 φλ τριμμένο λάχανο
  • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • προαιρετικά: 3 κουταλιές αρακά ή / και φύτρες φασολιών ή / και 1/2 φλ ψιλοκομμένες πιπεριές
  • λίγη σως σόγιας
  • 1 κουταλιά τριμμένο φρέσκο ginger ή 1 κγ σκόνη ginger

Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι ψήνουμε με 1 κουταλιά λάδι και το ginger μας το φιλέτο της γαλοπούλας (ή του κοτόπουλου).
  2. Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το λάχανο, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και όποιο άλλο λαχανικό έχουμε επιλέξει.
  3. Σοτάρουμε τα λαχανικά μας σε χαμηλή φωτιά και τα σβήνουμε με μισό κρασοπότηρο σως σόγιας. Μόλις πιουν τα υγρά τους τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε και το φιλέτο της γαλοπούλας, αφού πρώτα το κόψουμε σε πολύ ψιλά κομματάκια.
  5. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
  6. Παίρνουμε το πακέτο με τα φύλλα και κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση.
  7. Σε κάθε μισό του φύλλου βάζουμε 2-3 κουταλιές γέμιση και τυλίγουμε.
  8. Όταν έχουμε τυλίξει το μισό βάζουμε μέσα τις γωνίες δεξιά και αριστερά (για να μη φεύγει η γέμιση από αριστερά και δεξιά) και μετά συνεχίζουμε το δίπλωμα μέχρι να γίνει ένα ρολάκι. Κολλάμε την άκρη του φύλλου με λίγο νερό.
  9. Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα λαδωμένο ταψάκι ή πάνω σε λαδόκολλα.
  10. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρά από πάνω.
  11. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

 

#Tip1: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε λαχανικό έχει περισσέψει στο ψυγείο μας.

#Tip2: Αντί για κοτόπουλο ή γαλοπούλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά (ωμό ή αυτόν που έχει περισσέψει από τα μακαρόνια με κιμά)

#Tip3: Δε χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι γιατί η σος σόγιας είναι ήδη αρκετά αλμυρή.

#Tip4: Μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές σόδα (όχι μαγειρική, αυτή που πίνουμε) στο λάδι που χρησιμοποιούμε για να αλείψουμε τα φύλλα για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή