Με λίγα και απλά υλικά, φτιάχνουμε μια πεντανοστιμιά.
Τα υλικά μας
400γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
400γρ. φέτα τριμμένη
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
Προαιρετικά πιπέρι & μοσχοκάρυδο
Χωριάτικο φύλλο ή κιχί
Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μοτσαρέλα και τη φέτα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα δυο αυγά να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε και το γιαούρτι.
Ρίχνουμε το μίγμα του γιαουρτιού στα τυριά και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί ή πυρέξ, τα 3 φύλλα. Στο ενδιάμεσο τους απλώνουμε λίγο λάδι με ένα πινέλο.
Απλώνουμε το μίγμα της τυρόπιτας και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με το άλειμμα των φύλλων με λάδι.
Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο και με ένα μαχαίρι (χωρίς δοντάκια) κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC με αντιστάσεις πάνω κάτω, στη χαμηλή θέση του φούρνου, για να ψηθεί καλά και από κάτω, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει το πάνω φύλλο.