1. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 15-30 λεπτά. Όσο πιο πολύ "ξεκουράζεται" τόσο πιο αφράτο το αποτέλεσμα.
2. Ανοίγουμε τη ζύμη με το χέρι με απαλές κινήσεις. Όσο περισσότερο πιέσουμε τη ζύμη ή την απλώσουμε με πλάστη στο τραπέζι, τόσο πιο λεπτό ζυμάρι θα έχουν τα πιτάκια.
3. Μπορούμε να τα κάνουμε μεγαλύτερα και να μοιάζουν με μεγάλες πίτες, ιδανικές για γεύμα στο σχολείο αλλά και στη δουλειά, όπως επίσης και σαν βάση για πίτσα. Οι αραβικές και τα πιτάκια για σουβλάκι φτιάχνονται σε αντικολλητικό, όπως ακριβώς οι κρέπες.
4. Μερικές ιδέες για γέμιση είναι: τυρί, τυρί κρέμα, σπανάκι με τυρί, ανάμεικτα χορταρικά, κιμάς, μερέντα με σοκολάτα υγείας, κουβερτούρα, καρύδόψιχα με ζάχαρη και κανέλα και ό,τι βάζει ο νούς μας.
5. Τα πιτάκια μπορούν να συντηρηθούν στην κατάψυξη ωμά και για να τα ψήσουμε τα τοποθετούμε κατευθείαν στο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω και κάτω (χωρίς να τα ξεπαγώσουμε), αυξάνοντας όμως το χρόνο ψησίματος.