Ζύμη πίτσας από ... κουνουπίδι
Και όμως το κουνουπίδι μπορεί να μπει σε αμέτρητες παρασκευές και να μας εκπλήξει ευχάριστα. Πάμε για πίτσα!
 
Τα υλικά μας
  • 1 κουνουπίδι (εμείς προτιμούμε βιολογικό)
  • 1/2 φλιτζ.τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί ή 1/2 φλιτζ.τσαγιού μαλακό τυρί όπως τσαλαφούτι ή κατίκι Δομοκού ή τυρί κρέμα (γίνεται ακόμα πιο λεία η ζύμη με το τυρί κρέμα) 
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ.γλυκού μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι)
  • Υλικά της επιλογής σας για να βάλετε πάνω στη ζύμη...

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Βράζουμε ή μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα το κουνουπίδι, μέχρι να μαλακώσει. Μετά το περνάμε από τον πολυκόφτη μέχρι να γίνει σαν ρύζι ή διαφορετικά, ακολουθούμε τη διαδικασία παρασκευής ρυζιού από κονουπίδι με ωμό ρύζι και το βάζουμε στα μικροκύματα για 5 λεπτά ή για 10 λεπτά σε σντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

---------------------------------------------------------------------

    3. Τοποθετούμε το ρύζι σε μια γάζα και σφίγγουμε, μέχρι να βγάλει την υγρασία του.

    4. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το "ρύζι κουνουπιδιού" με το τυρί, το αβγό και τα μυρωδικά. 

    5. Σε μια λαδόκολα απλώνουμε το μίγμα και φτιάχνουμε μια στρογγυλή βάση.

    6. Ψήνουμε για 25 λεπτά σκέτη τη βάση και τη βγάζουμε από τον φούρνο.

    7. Έπειτα προσθέτουμε τα υλικά που θέλουμε να βάλουμε στην πίτσα μας και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί που έχουμε βάλει. 

 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή