Κοτόπουλο με ρεβίθια στη γάστρα
Από τα πιο "δυνατά" πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Εξαιρετικά χαμηλό σε λιπαρά. Τρώγεται σκέτο ή συνοδεύεται με ρύζι. Δοκίμασε το!
 
Τα υλικά μας
  • 2 κουτ.γλυκού γλυκιά πάπρικα 

  • Αλάτι/ πιπέρι 

  • 1/2 κουτ.γλυκού σκόνη σκόρδου

  • 1/4 κουτ.γλυκού ρίγανη

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου ή κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες

  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 

  • 1/2 κιλό μαγειρεμένα ρεβίθια 

  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

  • Ξύσμα από ένα βιολογικό ακέρωτο λεμόνι

  • Χυμός 1 λεμονιού

  • Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο


Εκτέλεση

Σε αυτή τη συνταγή θεωρούμε πως έχουμε έτοιμα βρασμένα ρεβίθια. 

  1. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ ή άλλο πυρίμαχο σκεύος. Έτσι θα έχουμε ένα μαξιλαράκι για το κοτόπουλο. 
  2. Έχουμε κόψει το κοτόπουλο σε μερίδες ή αν θέλουμε χρησιμοποιούμε μόνο μπουτάκια ή μόνο στήθος και τα "μαρινάρουμε με κόκκινη γλυκιά πάπρικα" ή και κάρυ (για πιο εξωτική γεύση) και το λαδώνουμε.
  3. Τοποθετούμε το κοτόπουλο τοποθετούμε πάνω στα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε. 
  4. Στα κενά απλώνουμε τα βρασμένα ρεβίθια. 
  5. Προσθέτουμε το ζωμό με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο με αντιστάσεις πάνω κάτω για 1 ώρα μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα ρεβίθια. 
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή και λίγο σουσάμι πάλι για πιο έθνικ γεύση. 
Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή