- Ζεματάμε για 3-4 λεπτά τις γαρίδες σε 2 φλυτζάνια νερό.
- Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις καθαρίζουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι μαλακώνουμε τις πιπεριές,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε το ρύζι, τον αρακά, νερό, τον κρόκο Κοζάνης και λίγο αλάτι και τα βράζουμε όπως φτιάχνουμε το ρύζι συνήθως. Για περισσότερη γεύση θαλασσινών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το νερό στο οποίο ζεματίσαμε τις γαρίδες.
- 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του ρυζιού, προσθέτουμε τις ζεματισμένες γαρίδες.
- Σβήνουμε το μάτι, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας, προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή τυρί κρέμα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αφήνουμε για λίγη ώρα να αναμιχθούν καλύτερα τα αρώματα και οι γεύσεις.
Tip 1: Αν το προτιμούμε γευστικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κολοκυθάκι κομμένο σε φλοίδες ή πράσο αντί για τον αρακά.
Tip 2: Μπορούμε να γαρνίρουμε με μερικές φλοίδες παρμεζάνας πριν το σερβίρισμα.