Τα κρακεράκια γίνονται καταπληκτική βάση για mille-feuille.
Τα υλικά μας
125gr.βούτυρο
1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 αυγά
6 κουτ.σούπας κόρν φλάουρ
180γρ.καστανή ζάχαρη
200ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
1 βανίλια
2 συσκευασίες cream crackers
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο με το μισό περίπου γάλα.
Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά με το υπόλοιπο γάλα και το κορν φλάουρ.
Τα ανακατεύουμε καλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζι με το βούτυρο και το γάλα που βράζουν.Προσοχη ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην μας κόψει το αυγό.
Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα ρίχνουμε την ζάχαρη.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σκεπάζουμε ώστε να εφάπτεται με μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα.
Αφού κρυώσει στρώνουμε εναλλάξ μια στρώση cream crackers μια στρώση κρέμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Πριν το σερβίρισμα ετοιμάζουμε την σαντιγί, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ με το σύρμα. Προσέχουμε να μην κάνει κόμπους.
Απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και θρυμματισμένα κράκερς.