Κλασικές αυγόφετες
Κλασικό πρωινό Σαββατοκύριακου. Ιδιαίτερα θρεπτικό για μικρά και μεγάλα παιδιά με έντονη δραστηριότητα.
 
Τα υλικά μας

Για τις αυγόφετες:

  • 10 φέτες ψωμί του τοστ ή λεπτές φέτες ψωμιού (2-3 ημερών, όχι φρέσκο ή πολύ αφράτο)
  • 500γρ.γάλα
  • 2-3 αυγά
  • Βούτυρο

Για το σερβίρισμα:

  • Μέλι ή καστανή ζάχαρη ή άχνη
  • Κανέλα
  • Καρύδια καπονισμένα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τα αυγά χτυπημένα.
  2. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο βάζουμε το γάλα.
  3. Σε ένα τηγάνι αλείφουμε το βούτυρο να ζεσταθεί.
  4. Βουτάμε την κάθε φέτα πρώτα στο γάλα, να βραχεί καλά και μετά την περνάμε από το αυγό και από τις δύο πλευρές.
  5. Τη βάζουμε στο τηγάνι και την "τηγανίζουμε" και από τις 2 πλευρές έως ότου ροδίσουν.
  6. Τις τοποθετούμε σε πιάτο και τις πασπαλίζουμε με κρυσταλλική καστανή ζάχαρη ή άχνη. Ιδανικά χρησιμοποιούμε μέλι, που είναι και η πιο υγιεινή επιλογή.
  7. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα και αν τριμμένο καρύδι.

#tip: Το ελαιόλαδο είναι καλύτερη επιλογή, αλλά έχει πιο έντονη μυρωδιά. Η ποσότητα έτσι και αλλιώς που χρησιμοποιούμε είναι ελάχιστη. Μια πρακτική συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσουμε spray ή πινέλο. Χρησιμοποιούμε αντικολητικό σκεύος.

 

 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή