Banana bread με μέλι - χωρίς ζάχαρη
Banana bread ή αλλιώς κέικ με μπανάνες, μέλι και καρύδια. 
 
Τα υλικά μας
  • 340 γρ. (1 ½ κούπα) πολύ ώριμες μπανάνες (περίπου 3 μέτριες)
  • 100 γρ. (½ κούπα) ελαιόλαδο 
  • 170 γρ. (½ κούπα) μέλι
  • 1 αβγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 βανίλια
  • 240 γρ. (2 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουτ.γλυκού baking powder
  • ½ κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα 
  • 1 κουτ.γλυκού κανέλα 
  • ½ κουτ.γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
  • 1 γεμάτη χούφτα καρύδια

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε στο μίξερ τις μπανάνες, το αβγό, το μέλι, και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό. 
  2. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, κανέλα, σόδα, baking powder, αλάτι και βανίλια) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, το οποίο σε αυτή τη φάση μπορεί να γίνει και με μια σπάτουλα. 
  3. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τα καρύδια. 
  4. Σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μίγμα μας. 
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για 55-60 λεπτά.
  6. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

#tip: Επειδή το μέλι είναι "βαρύ" σαν υλικό, για αυτό προσθέτουμε στο μίγμα μας και μαγειρική σόδα, ώστε να φουσκώσει επαρκώς. 

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή