Muffins μπανάνα-σοκολάτα
Muffins με λιγότερη ζάχαρη και με τη γλύκα της μπανάνας. Ιδανικό για το σχολείο και για πρωινό.
 
Τα υλικά μας
  • 2/3 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 2 αβγά μεσαία
  • 1 φλιτζ.τσαγιού γάλα (προαιρετικά χωρίς λακτόζη ή ρυζιού με άρωμα βανίλιας ή αμυγδάλου)
  • 2-3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 350-400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του λευκό ή ολικής
  • 100γρ. κουβερτούρα σοκολάτας υγείας σε σταγόνες ή τεμαχισμένη

 


Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολάκι λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι τις μπανάνες.
  2. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τα αβγά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τις μπανάνες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά, συνεχίζοντας την ανάμειξη.
  6. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μίγμα με υφή ζύμης για κέικ, δηλαδή παχύρευστο.
  7. Στο τελευταίο βήμα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  8. Τοποθετούμε σε φορμάκια για muffins βουτυρωμένα και αλευρωμένα (ή σε φορμάκια σιλικόνης χωρίς να τα λαδώσουμε) και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο. ‪

#‎tip: Η ίδια συνταγή γίνεται και σε κλασική φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μίγμα σε κλασική φόρμα του κέικ και προσαρμόζουμε το χρόνο ψησίματος στα περίπου 50 λεπτά.

#tip: Αν επιλέξεις γάλα χωρίς λακτόζη ή φυτικό, τότε το αποτέλεσμα θα είναι muffins χωρίς λακτόζη

Δείτε ακόμα...
Επιστροφή στην κορυφή