- Σε ένα μπολάκι λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι τις μπανάνες.
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τα αβγά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τις μπανάνες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά, συνεχίζοντας την ανάμειξη.
- Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μίγμα με υφή ζύμης για κέικ, δηλαδή παχύρευστο.
- Στο τελευταίο βήμα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Τοποθετούμε σε φορμάκια για muffins βουτυρωμένα και αλευρωμένα (ή σε φορμάκια σιλικόνης χωρίς να τα λαδώσουμε) και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο.
#tip: Η ίδια συνταγή γίνεται και σε κλασική φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μίγμα σε κλασική φόρμα του κέικ και προσαρμόζουμε το χρόνο ψησίματος στα περίπου 50 λεπτά.
#tip: Αν επιλέξεις γάλα χωρίς λακτόζη ή φυτικό, τότε το αποτέλεσμα θα είναι muffins χωρίς λακτόζη