- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τις μπανάνες και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τις μπανάνες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά, συνεχίζοντας την ανάμειξη.
- Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μίγμα με υφή ζύμης για κέικ, δηλαδή παχύρευστο.
- Στο τελευταίο βήμα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Τοποθετούμε σε φορμάκια για muffins βουτυρωμένα και αλευρωμένα (ή σε φορμάκια σιλικόνης) και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο.
#tip1: Η ίδια συνταγή γίνεται και σε κλασική φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μίγμα σε κλασική φόρμα του κέικ και προσαρμόζουμε το χρόνο ψησίματος στα περίπου 50 λεπτά.
#tip2: Αν επιλέξεις αλεύρι χωρίς γλουτένη, τότε θα έχεις muffins χωρίς γλουτένη. Το δοκιμάσαμε και δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τα κλασικά.
#tip3: Αν έχεις μιξερ χειρός, καλύτερα να λιώσεις πρώτα τις μπανάνες με ενα πιρούνι.
#tip4: Εννοείται πως η κουβερτούρα μπορεί να παραλειφθεί.