Χωρίς ζωικά λιπαρά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη, με όλη τη γεύση και τη θρεπτική αξία του μελιού και του χαρουπιού.
Τα υλικά μας
2 φλιτζ.τσαγιού ψημένα φουντούκια
4 κουτ.σούπας σκόνη χαρουπιού (χαρουπάλευρο)
4 κουτ.σούπας μέλι
1 κουτ.σούπας λιωμένο βούτυρο καρύδας (ή λάδι καρύδας)
1/4 κουτ.σούπας αλάτι
1/2 κουτ.γλυκού βανίλια σε σταγόνες
Εκτέλεση
Βάζουμε το φουντούκια σε ένα δυνατό πολυκόφτη, μέχρι να γίνουν πούδρα.
Συνεχίζουμε το "κόψιμο" με το μίξερ, μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν τα έλαια τους και να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.
Σε αυτό το στάδιο, προσθέτουμε τη χαρουπόσκονη, το μέλι, το λάδι καρύδας, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το "χτύπημα".
Μόλις ομογενοποιηθούν η χαρουπόκρεμά μας είναι έτοιμη.
Τη βάζουμε σε γυάλα που κλείνει καλά και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή απλά στον πάγκο της κουζίνας. Μπορεί να διατηρηθεί για ένα μήνα περίπου (αν δεν έχει φαγωθεί νωρίτερα).